Subscribe to LeidenGlobal News

Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

« Back to overview

Remco Breuker in de media over de top in Singapore

Remco Breuker in de media over de top in Singapore

Korea-expert Remco Breuker is door verschillende media geïnterviewd naar aanleiding van de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore.

 

Wereldvrede of verder bekvechten? 5 vragen over de top in Singapore.

Nooit eerder ontmoetten de leiders van het vrije Amerika en de totalitaire dictatuur Noord-Korea elkaar, maar vannacht om 3.00 uur gaat het echt gebeuren. Wat kunnen we verwachten van de nucleaire top in Singapore? We vroegen het aan Koreadeskundige Remco Breuker van de Universiteit Leiden en Azië-correspondent Sjoerd den Daas.
>> Lees verder op RTLZ


Kritiek op top: “Het bloed aan Kims handen kleeft nu ook aan die van Trump”

Sinds haar zevende kon Grace Jo met haar moeder drie keer ontsnappen uit Noord-Korea. Ze betreurt het dat er op de top in Singapore niet gepraat werd over mensenrechten. Ook enkele Koreaspecialisten hebben al openlijk hun twijfels over de ondertekende overeenkomst geuit. Professor Remco Breuker tweette: “Het bloed aan Kims handen kleeft nu ook aan die van Trump”. Trump zei op een persconferentie dat het heikele onderwerp wel degelijk aan bod is gekomen in de gesprekken.
>> Lees verder op Het Laatste Nieuws

 

'Een deal voor de geschiedenisboeken, maar om de verkeerde redenen'

De historische ontmoeting tussen de leiders van de VS en Noord-Korea is uitgedraaid op een klinkende overwinning voor Kim Jong-un, zegt Remco Breuker. 'De dictatuur zit na vandaag alleen maar steviger in het zadel.'
>> Lees verder op Knack.be


'Een historische dag, maar geen concrete Grote Deal'

Het duurde maar zo'n vijf uur, de lang besproken top tussen de VS en Noord-Korea in Singapore. Onder het slotakkoord staat de handtekening van Donald Trump en Kim Jong-un, kort geleden nog gezworen vijanden. Of de strijd na vandaag echt voorbij is tussen beide landen is de vraag.
>> Lees verder op NOS

Korea-kenner: ‘Dit is geen deal’

Het akkoord dat Trump en Kim hebben ondertekend “is geen deal”, aldus de Leidse hoogleraar Korea-studies Remco Breuker. “Alles wat erin staat is al eerder gezegd en Noord-Korea heeft zich nog nooit aan de afspraken gehouden.”

>> Lees verder op Hart van Nederland

 

Korea-kenner Remco Breuker: "Eigenlijk is de wereld onveiliger geworden"

Donald Trump sloot Kim Jong-un in Singapore haast als een verloren gewaande broer in de armen, stelt Korea-kenner Remco Breuker. En dat vindt hij onbegrijpelijk. "Er werd een moorddadig regime gelegitimeerd zonder dat er over mensenrechten­schendingen in Noord-Korea werd gepraat."

>> Lees verder op De Morgen