Subscribe to LeidenGlobal News

Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

« Back to overview

Kick-Off KennisPodium071

Kick-Off KennisPodium071 tijdens Nacht van Ontdekkingen

Datum: 15 september 2018

Tijd: 19:30u

Adres:
PJ Veth gebouw
Nonnensteeg 3
Leiden

Kennispodium071 is een nieuwe samenwerking in de stad Leiden. De organisaties BplusC, Universitaire Bibliotheken Leiden, HOVO, Studium Generale  en LeidenGlobal hebben de handen ineengeslagen om meer samen op te trekken. Agenda’s worden naast elkaar gelegd en activiteiten worden ontwikkeld en neergezet waarin kennis en kunst elkaar versterken.

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen vindt de Kick-Off plaats van deze nieuwe samenwerking, met een reeks lezingen én optredens. Zowel wetenschappers als kunstenaars vertellen verhalen. Sterker kunnen hun optredens worden wanneer ze samen één verhaal vertellen.

Hoe reageren onze hersenen op muziek? Hoe combineert een componist het scheppingsverhaal uit de bijbel met teksten van Charles Darwin en Stephen Hawking? Hoe kwamen de Universitaire Bibliotheken Leiden aan een tot dusver onbekende opera over Leids oranje-oproer in 1784 en hoe klinkt die? En: hoe blijft ‘erfgoed’ zich ontwikkelen en valt dit te horen met de klanken van een Europees-Caribisch orgel?

Antwoorden op deze vragen komen naar boven tijdens de Nacht van Ontdekkingen op 15 September 2018!