Subscribe to LeidenGlobal News

Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

« Back to overview

LeidenGlobal Lezing tijdens Kunstshot

Op 25 september was hét CKV-festival Kunstshot 2020 voor leerlingen van 4 HAVO/VWO uit Leiden e.o. Het festival is bedoeld om middelbare scholieren in aanraking te laten komen met kennis over cultuur in Leiden.

LeidenGlobal verzorgde op 25 september ism BplusC tijdens dit festival tweemaal een lezing door prof. Damian Pargas (Universiteit Leiden, Roosevelt Institute for American Studies) op het Stedelijk Gymnasium Leiden.

Damian Pargas, hoogleraar Amerikaanse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en directeur van het Roosevelt Institute for American Studies, vertelde over de geschiedenis van Amerika ten tijde van de komst van de pilgrims. Hoe zag het land eruit in die periode, wat voor mensen leefden er en wat waren de gevolgen van de komst van de pilgrims? En wie waren deze pilgrims eigenlijk en waarom vertrokken ze uit Leiden naar Amerika? De pilgrims en hun geschiedenis staan dit jaar centraal in Leiden, maar zijn altijd al een belangrijk onderdeel geweest in de Amerikaanse geschiedenis. Ook nu nog zijn de gevolgen van hun komst aantoonbaar. Pargas liet tevens zien hoe de komst van de pilgrims in Amerika 400 jaar geleden, nog impact heeft op de situatie van vandaag.

meer informatie over Kunstshot 2020 bij BplusC