Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

hlac-02-noordkorea-insta

Leids Actualiteitencollege | Terug van weggeweest: Noord-Korea als internationale wapenleverancier

1 februari 2024

Noord-Korea's Opmerkelijke Terugkeer in de internationale wapenhandel: Een Inzichtelijk College door Remco Breuker

Professor Remco Breuker, vooraanstaand Korea-deskundige van de Universiteit Leiden, geeft tijdens het Leids Actualiteitencollege op 1 februari inzicht in de opmerkelijke terugkeer van Noord-Korea in de Internationale Wapenhandel. Hij geeft hierbij beknopte uitleg over hoe Noord-Korea een grote speler in de internationale wapenhandel was en hoe internationale sancties daar grotendeels een eind aan maakten. De Russische invasie van Oekraïne heeft dit echter drastisch veranderd: internationale sancties betekenen nog maar weinig en Noord-Korea levert opnieuw wapens, munitie en raketten. In Rusland, maar ook in het Midden-Oosten duiken geregeld wapens van Noord-Koreaanse makelij op – zo ook in Gaza. In dit college wordt Noord-Korea’s hernieuwde internationale rol kort onder de loep genomen. 

Na de inleiding van Remco Breuker modereert Floris Harm (directeur Leiden Asia Centre) het gesprek, waarbij er ruimte is voor discussie en kennisuitwisseling over de uitdagingen die deze complexe situatie met zich meebrengt. Het publiek wordt uitgenodigd om vragen te stellen en inzichten te delen over wat deze ontwikkelingen betekenen voor de internationale gemeenschap.

Dit unieke evenement biedt een zeldzame kans om dieper inzicht te krijgen in Noord-Korea's hernieuwde internationale rol en de implicaties daarvan voor de wereldwijde veiligheid en geopolitiek.

Leids Actualiteitencollege II

Terug van weggeweest: Noord-Korea als internationale wapenleverancier
Datum: Donderdag 1 februari 2024
Tijd: 17:00-18:30 (inloop vanaf 16:30)
Locatie: BplusC, Centrale Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden
Voertaal: Nederlands

Het tweede Leids Actualiteitencollege is een samenwerking met het Leiden Asia Centre en wordt verzorgd door Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies (Universiteit Leiden), en Floris Harm, directeur van het Leiden Asia Centre en voormalig correspondent in China.
 

Het Leids Actualiteitencollege is een reeks activiteiten van LeidenGlobal. Tijdens deze ‘colleges’ delen deskundigen beknopte achtergrondinformatie over actuele onderwerpen die verband houden met specifieke regio's en culturen. Vervolgens bieden we ruimschoots gelegenheid voor vragen vanuit het publiek en kennisuitwisseling.

back to overview