Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

sporenvanafrika

Leidse Wereldwandeling | Sporen van Afrika in Leiden

9 Oktober 2022

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. 

Sporen van Afrika in Leiden*

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met gebeurtenissen, personen en gebouwen uit de geschiedenis die Leiden heeft met Afrika. Van de Lakenhal, waar de textielsoorten werden gekeurd die de Hollanders gebruikten als ruilmiddel voor slaven uit West-Afrika, tot de toekenning van een eredoctoraat aan Nelson Mandela. De wandeling is samengesteld door het Afrika-Studiecentrum Leiden.

Deze wandeling wordt in 2022, in het kader van Leiden2022, meerdere keren gegeven. De wandeling van 9 oktober as is inmiddels vol. Houdt de website in de gaten voor mogelijke nieuwe data of download onderstaande pdf om zelf op pad te gaan.

*Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden

...

__________________________________________

De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden en LeidenGlobal, ism het Afrika Studiecentrum, het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde en Leiden2022

>>

[Fotograaf Pim Rusch]


 

back to overview