Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

temp-middenoosten

Leidse Wereldwandeling | Sporen van het Midden-Oosten in Leiden

2022

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden in samenwerking met LeidenGlobal en Leiden2022.

Sporen van het Midden-Oosten in Leiden*

Al meer dan 400 jaar wordt aan de Leidse universiteit het Midden-Oosten bestudeerd. Tijdens deze wandeling wordt u meegenomen langs bijzondere plekken, waarbij u een uniek inzicht krijgt in de geschiedenis van de langdurige relatie tussen Leiden en de Arabische en islamitische wereld. Daarbij hanteren we voor deze wandeling een brede definitie van Midden-Oosten en trekken we ook Noord-Afrika en delen van Centraal Azië erbij.

De connectie tussen Leiden en het Midden-Oosten is op allerlei plekken in de stad terug te zien, maar dan moet u wel weten waar u moet kijken natuurlijk...

Deze wandeling wordt dit jaar meerdere keren gegeven, in het kader van Leiden2022. 

Houdt deze website in de gaten voor nieuwe wandelingen of download zelf de wandeling hier:

back to overview