Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

sporen-migratie-leiden

Leidse Wereldwandeling | Sporen van Migratie in Leiden

1 juni 2022

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden in samenwerking met LeidenGlobal en Leiden2022.

Sporen van Migratie in Leiden*


In de 16e en 17e eeuw verwelkomde Leiden een grote instroom aan vluchtelingen: Franse protestanten (hugenoten) die in eigen land niet welkom waren, en inwoners van de Zuidelijke Nederlanden (Antwerpen, Gent, Brugge) die waren gevlucht voor het geweld van de Tachtigjarige Oorlog. Deze wandeling voert langs plekken die te maken hebben met migranten die van betekenis zijn geweest voor de Sleutelstad.

De wandeling wordt dit jaar meerdere keren gegeven, in het kader van Leiden2022. De eerstvolgende datum is:

Datum: 1 juni 2022, start 15:30

Duur: ca 1,5 uur

Taal: Nederlands

Aanmelding verplicht - via dit aanmeldingsformulier

Verzamelpunt / Startpunt: Bij het Vrouwenkerkhof te Leiden

...

...

Symposium incl wandeling
Op 25 juni wordt tevens een speciaal symposium rondom ‘Sporen van Migratie in Leiden’ georganiseerd in de Waalse Kerk te Leiden, met daaraansluitend deze wereldwandeling voor de aanwezigen. Meer informatie volgt.

*Aan de wandeling en het symposium zijn geen kosten verbonden

>>

[Fotograaf Pim Rusch]

back to overview