Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

poezie-voorkant

Leidse Wereldwandeling | Sporen van Poëzie in Leiden

11 December 2022

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden in samenwerking met LeidenGlobal en Leiden2022.

Sporen van Poëzie in Leiden*

Wie door de straten van Leiden loopt, fietst of rijdt, kan ze niet over het hoofd zien: de ruim 100 muurgedichten die trots op de Leidse muren prijken. Het is een bijzonder project dat in de jaren ‘90 door Stichting TEGEN-BEELD op touw is gezet. Met gedichten in allerlei talen en in een prachtige vormgeving maakt het project heel wat los bij bewoners en bezoekers van Leiden.

In deze rondleiding hebben we een kleine selectie gemaakt uit de gedichten en de unieke verhalen die eraan verbonden zijn. Wij nemen u mee door de stad langs deze gedichten en staan stil bij de verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan.

De volgende wandeling* is op zondag 11 december 2022 om 14:00u en wordt gegeven in het kader van Letterlijk Leiden.
Inschrijving is verplicht via dit aanmeldformulier.
Duur van de wandeing: ca 1,5 uur
Startpunt: Ingang van de Hortus Botanicus in Leiden

Deze wandeling wordt in 2022, in het kader van Leiden2022, meerdere keren gegeven. Houdt de website in de gaten voor nieuwe data of download onderstaande pdf om zelf op pad te gaan.

*Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden

...

>>

[Fotograaf Pim Rusch]

back to overview