Wereldwandeling: Sporen van het Midden-Oosten in Leiden

Wereldwandeling: Sporen van het Midden-Oosten in Leiden

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. 

Sporen van het Midden-Oosten in Leiden

Al meer dan 400 jaar wordt aan de Leidse universiteit het Midden-Oosten bestudeerd. Tijdens deze wandeling wordt u meegenomen langs bijzondere plekken, waarbij u een uniek inzicht krijgt in de geschiedenis van de langdurige relatie tussen Leiden en de Arabische en islamitische wereld. Daarbij hanteren we voor deze wandeling een brede definitie van Midden-Oosten en trekken we ook Noord-Afrika en delen van Centraal Azië erbij. De connectie tussen Leiden en het Midden-Oosten is op allerlei plekken in de stad terug te zien, maar dan moet u wel weten waar u moet kijken natuurlijk...


U kunt ook zelf de wandeling lopen aan de hand van een pdf, download de wandeling hieronder.
Van deze wandeling worden soms fysieke rondleidingen gegeven. Houd deze website in de gaten voor nieuwe wandelingen.

De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden in samenwerking met LeidenGlobal en Leiden2022.

Fotograaf Pim Rusch >>

back to overview