Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

leidse-wereldwandelingen-algemeen

Leidse Wereldwandelingen | Leiden City World Walks

until 2025

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. In het kader van Leiden2022 is een serie wandelingen opgezet door de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en LeidenGlobal in samenwerking met het Afrika-Studiecentrum en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

De Leidse Wereldwandelingen

Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. Kortom: In Leiden leer je de wereld kennen! 

Naast een fysiek aanbod van rondleidingen binnen deze thema's, kunnen de wandelroutes ook zelfstandig gelopen worden, zonder rondleiders, via een downloadbaar document, te vinden op de wandelpagina's. Maak kennis met Leiden aan de hand van de onderstaande wandelroutes (NL & ENG)

Leiden City World Walks

Discover the world in Leiden with these walking tours that are brought to life for Leiden 2022, City of Science. Learn about the city of Leiden, learn about the languages and the cultures that have been studied here for ages and learn about the important footprints of the past.

De rondleidingen worden oa via deze website bekend gemaakt. 

  • Tevens wordt nog een extra rondleiding aangeboden binnen de Leidse faculteit Geesteswetenschappen: De audiotour "Journalistiek in Leiden" door studenten van het vak 'Boekwetenschap in praktijk' van het Leiden University Centre for Linguistics:
     

back to overview