Highlights
Welcome to LeidenGlobal. Check out our highlights.

leidse-wereldwandelingen-algemeen

Leiden2022 | Leidse Wereldwandelingen

t/m eind 2022

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. In het kader van Leiden2022 is een serie wandelingen opgezet door de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en LeidenGlobal in samenwerking met het Afrika-Studiecentrum en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

De Leidse Wereldwandelingen


Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. Kortom: In Leiden leer je de wereld kennen!

Naast een fysiek aanbod van rondleidingen binnen deze thema's, kunnen de wandelroutes ook zelfstandig gelopen worden, zonder rondleiders, via een downloadbaar document, te vinden op de wandelpagina's. 

Maak kennis met Leiden aan de hand van de volgende wandelroutes:

De rondleidingen worden oa via deze website bekend gemaakt. 

  • Tevens wordt nog een extra rondleiding aangeboden binnen de Leidse faculteit Geesteswetenschappen: De audiotour "Journalistiek in Leiden" door studenten van het vak 'Boekwetenschap in praktijk' van het Leiden University Centre for Linguistics:
     

back to overview